Pretražite stranicu

Poliklinika Bilić Vision

Djelatnost ortopedije Poliklinike Bilić Vision

Djelatnost ortopedije Poliklinike Bilić Vision utemeljio je prof. dr. sc. Ranko Bilić, specijalist ortoped, sub specijaliziran za šaku, ručni zglob, podlakticu, lakat, nadlakticu i rame. Ima više od 35 godina iskustva i rada u ortopediji. Iako je znanstveno i stručno područje rada prof. Bilića opća ortopedija, sub specijalizirao je kirurgiju šake kao posebnu granu ortopedije.

Zahvaljujući dugogodišnjem znanstvenom radu i inovacijama, specijaliziranim znanjima koje je stjecao u eminentnim medicinskim ustanovama po cijelom svijetu, posebno SAD-u, Njemačkoj, Engleskoj, Kanadi, Italiji itd. te naprednom razvoju znanosti i tehnologije koju koristimo u Poliklinici Bilić Vision, moguća je precizna dijagnostika i liječenje brojnih ortopedskih bolesti i ozljeda koje se donedavno nisu mogle adekvatno liječiti.

Djelatnost ortopedije Poliklinike Bilić Vision obuhvaća sve bolesti i ozljede lokomotornog sustava (šaka, ručni zglob, podlaktica, lakat, nadlaktica rame, stopalo, skočni zglob, potkoljenica, koljeno, natkoljenica, kuk, kralježnica).

Najčešće bolesti, sindromi, ozlijede, posljedice ozljeda, različita oštećenja tkiva (nastala učestalim mikro traumatiziranjem) te tumori u području šake i ruke koji se uspješno dijagnosticiraju i liječe u Poliklinici Bilić Vision su kompresija živca medianusa (sindrom karpalnog tunela), sindrom pritiska ulnarnog živca u laktu (sindrom kubitalnog tunela), pritisak na ulnarni živac pri ulaskuu šaku (sindom Guyonovog tunela), pritisak na duboku granu radijalnog živca u podlaktici (sindrom mišića supinatora), pritisak na površnu granu radijalnog živca u području ručnoga zgloba (Wartenbergov sindrom), prijelomi kostiju šake – članaka prstiju, kostiju doručja, kostiju ručja (najčešće čunaste ili skafoidne kosti), kostiju podlaktice (palčane i lakatne kosti), kostiju u području lakta, iščašenja zglobova (najčešće polumjesečaste kosti – lunatum i glave palčane kosti u laktu), cijeljenje slomljenih kostiju u krivom položaju (najčešće palčane, lakatne i kosti doručja), različita oštećenja tkiva koja nastaju prenaprezanjem – teniski lakat, golferski lakat, škljocavi prst, deQuarvainova bolest (upala tetiva iznad ručnog zgloba sa strane palca), različiti mekotkivni i koštani tumori (najčešći je enhondrom, lipom, fibrom te rijeđi glomus tumor).

Najčešći problemi u području stopala koji se također uspješno dijagnosticiraju i liječe u Poliklinici Bilić Vision su haluks valgus, digitus flexus, digitus maleus, bolni natisci na tabanu, metatarzalgija, petni trn, reumatoidno stopalo, ravna stopala itd.

Želja za postizanjem što boljih sportskih rezultata sve češće rezultira sportskim ozljedama lokomotornog sustava. Zbog toga, vrhunske sportaše kao i amatere rekreativce na dulje vrijeme onemogućava u bavljenju sportom, zbog čega je dijagnostika i liječenje sportskih ozljeda i oštećenja tkiva važan dio naše usluge.

Zahvaljujući različitim užim specijalnostima liječnika ortopeda koji rade u Poliklinici Bilić Vision, pokrivena su gotovo sva područja dijagnostike i liječenja bolesti i ozljeda lokomotornog sustava.  Dovoljno je pri telefonskom kontaktu za pregled ortopeda u Poliklinici Bilić Vision ukratko navesti vaše tegobe, temeljem kojih će vam medicinska sestra preporučiti odgovarajućeg ortopeda za Vaš problem. Možete se s punim povjerenjem obratiti našim specijalistima ortopedima koji će u najkraćem mogućem roku riješiti vaše poteškoće.

Polovica pacijenata dolaze k našim ortopedima jer nisu sasvim zadovoljni ili su nezadovoljni s prethodnim liječenjem i rezultatima koji su postignuti u nekim drugim ustanovama. Također, većina ortopedskih pacijenata u Polikliniku Bilić Vision dolazi putem preporuke, što potvrđuje stručnost i efikasnost naših liječnika i ostalog medicinskog osoblja. Ovu činjenicu dodatno potvrđuje certifikat kvalitete u pružanju zdravstvenih usluga ISO 9001 kojeg je Poliklinika Bilić Vision dobila još prije pet godina.

Misija Poliklinike je svakome pacijentu posvetiti se individualno i ne odustati dok se njegov problem ne riješi, u postojećim okolnostima, na najbolji mogući način. Posebno njegujemo timski rad između pacijenta, liječnika i ostalog medicinskog osoblja, što se postiže preciznom dijagnostikom, najsuvremenijim metodama liječenja te motivacijom i edukcijom pacijenata. Neobično važno je da pacijent razumije svoju bolest i proces liječenja kako bismo zajednički mogli ostvariti optimalne rezultate.

Top